Întrebarea zilei de marţi

Ce este viaţa? De ce vă pun o astfel de întrebare? Fiindcă îmi dau seama că prin tot ceea ce facem noi în prezent, nu ştiu ce este viaţa. Dacă am şti ce este viaţa am preţui-o cum se cuvine. Am profita de fiecare clipă care ni se oferă, de fiecare moment alături de cei care ne arată prin tot ce fac pentru noi ceea ce reprezentăm pentru ei. Noi însă suntem din ce în ce mai preocupaţi de lucruri lipsite de importanţă, iar timpul nostru se scurge, fără să înţelegem ce înseamnă cu adevărat viaţa. Viaţa este un dar unic, dar din păcate noi nu ne dăm seama de acest lucru decât când este mult prea târziu ca să mai facem ceva

Ni s-a dat fără să o cerem, dar pentru noi acest fapt se pare că nu contează chiar deloc, şi apoi ne întrebăm de ce viaţa nu ne iubeşte deloc. Alergăm prin viaţa dar nu cu scopul de a ne bucura de ea întotdeauna, ci după lucruri şi oameni care nu merită nimic din partea noastră. Trecem pe lângă lucruri şi oameni care ar merita în fiecare clipă atenţia noastră, dar noi nu ne dăm seama.

Preţuim oamenii cărora ar trebui să le întoarcem spatele şi întoarcem spatele celor pe care ar trebui să-i preţuim. Şi apoi spunem că ştim ce înseamnă viaţă. Nu ştim, căci dacă am şti, am înţelege de ce ni se întâmplă ce ni se întâmplă, am şti să preţuim oamenii şi lucrurile care trebuie.  Avem impresia întotdeauna că le ştim pe toate, că nu mai trebuie să învăţăm, când de fapt nu ştim nimic, de aceea nu trebuie să încetăm să învăţăm zi de zi unii de alţii  noi lucruri despre oameni şi despre viaţă.

Voi ce părere aveţi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s