Gary Young, părintele Uleiurilor Esenţiale Young Living

V-am povestit în articolele precedente despre cum am devenit reprezentant Young Living şi despre cât de interesante şi benefice sunt  uleiurile esenţiale pentru organismul uman. Nu v-am povestit nimic  însă despre cel care a contribuit la apariţia lor. Din acest motiv în acest articol vă voi povesti despre Gary Young cel care ani întregi a făcut cercetări cu privire la abilităţile uleiurilor esenţiale în combaterea diverselor boli şi a îmbunătăţirii sănătăţii.

În 1985 Gary Young a adus din Europa în SUA 13 uleiuri esenţiale, însă în acea perioadă nu exista niciun fel de informaţie despre modul lor de folosire. În acea perioadă uleiurile esenţiale erau comercializate în câteva magazine de cadouri ca şi produse de parfumerie, fără vreo proprietate terapeutică. Acest fapt la determinat pe Gary Young să înceapă o cercetare cu privire la aceste uleiuri esenţiale. Îşi dorea să descopere dacă aceste uleiuri pot fi folosite în tratarea diferitelor boli. Drumul pe care a pornit nu a fost deloc uşor, deoarece mulţi au râs de această idee a lui, având în vedere că în Europa medicina începea să-şi ia avânt.

Ani la rândul a făcut cercetări din dorinţa de a descoperi în ce mod uleiurile esenţiale pot contribui la combaterea diverselor boli şi astfel îmbunătăţi sănătatea. De asemenea el a dezvoltat o nouă metodă de aplicare uleiurilor de pe urma căreia au beneficiat foarte mulţi oameni, în special de pe urma combinării uleiurilor esenţiale cu rol terapeutic cu suplimentele dietetice şi produsele de îngrijire personală.

Având în vedere că Gary a crescut învăţănd să iubească pământul ca fermier în Idaho, i-a fost foarte uşor să îşi creeze propria fermă unde să se ocupe de cercetare şi de extragerea uleiurilor esenţiale din tot ceea ce  Mama Natură ne oferă cu atâta drag. În 1992 a reuşit să îşi pună pe picioare propria fermă unde se ocupă de cultivarea ierburilor aromatice şi a plantelor în vederea extragerii şi distilării uleiurilor esenţiale.

În prezent deţine 7 distilării şi peste 5000 de acri de pământ cultivat în  Idaho, Utah, Franţa şi Ecuador. De asemenea are încheiate numeroase parteneriate şi contracte în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, ceea ce demonstrează că a reuşit să ridice producţia de uleiuri esenţiale terapeutice la cel mai înalt nivel. Vasta sa experienţă în cercetarea, cultivarea şi distilarea uleiurilor esenţiale ii dau dreptul să ne înveţe pe noi toţi despre tainele uleiului esenţial cu proprietăţi terapeutice.

Mai multe lucruri despre uleiurile esenţiale, despre ceea ce înseamnă ele, vă voi vorbi într-un articol viitor.

Sursă: Essential Oils pocket reference, Fifth Edition, Life Science Publishing

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s