Ulei esenţial de cuişoare Young Living

Syzygium_aromaticum_-_Köhler–s_Medizinal-Pflanzen-030

Clove- cuişoare (Syzygium aromaticum)

Familia Botanică: Oleaceae

Origine: Madagascar, Insulele Moluce (Insulele Mirodeniilor)

Metodă de extracţie: Distilare cu aburi din muguri de floare şi tulpină

Constituenţi cheie: 

Eugenol (75-87%)

Eugenol Acetate (8-15%)

Beta-Carophyllene (2-7%)

ORAC: 1, 078, 700 µTE/100g

Date istorice: Locuitorii de pe Insula  Ternate din Indonezia au fost feriţi de epidemii până în secolul 16, când cuceritorii olandezi au distrus copacul de cuişoare care înflorea pe insulă. Mulţi dintre cei de pe insulă au murit de epidemiile care au urmat. Cuişoarele erau considerate ca făcând parte din Marselles Vinegar sau Four Thieves Vinegar folosite de către bandiţii care vandalizau mormintele pentru a se proteja de ciumă în secolul 15. Cuişoarele a fost listat în sistemul de medicină alternativă Hildegard, o compilaţie a medicinei germane timpurii (1098-1179).

Curatorii din China şi India au folosit  mugurii de cuişoare din cele mai vechi timpuri în tratamentele lor.Eugenol principalul constituent al cuişorului a fost folosit ani de zile în industria dentară pentru amorţirea gingiei. Courmont şi alţii au demonstrat că o soluţie de 05 procente de eugenol din ulei de cuişoare este suficientă pentru a distruge bacilul tuberculozei (Gattefossé, 1990).

Proprietăţi: Antiîmbătrânire, antitumorale, antimicronbiene, antifungice, antivirale, analgezice/anestezice, antioxidante, anticoagulante, antinflamatorii, protector stomacal-ulcere, antiparazitare-viermi, anticonvulsiv.

Întrebuinţări: Antiîmbătrânire, boală cardiovasculară, artrită, reumatism,  pentru ameliorarea diverselor dureri, gât, sinus, infecţii pulmonare, cataracte, ulcere, păduchi, dureri de dinţi, acnee

Influenţă aromatică: Stimulant mental, insomnii, stimulează visele şi dă senzaţia de protecţie şi curaj.

Aplicare:Se diluează 1 parte din uleiul esenţial cu 4 părţi din V-6 Ulei Vegetal Complex sau alt ulei vegetal pur. Se aplică 2-4 picături local, gingii sau gură. Se aplică pe chakras şi /sau punctele Vita Flex. Se difuzează sau se ia ca supliment alimentar. În caz de tuse se pune o picătură în spatele limbii.

Precauţii: Proprietăţile anticoagulante pot fi sporite caând sunt combinate cu aspirină, warfarina.

Se găseşte în următoarele amestecuri: Abundance, AromaGuard Meadow Mist,  AromaGuard Mountain Mint, BLM, Carbozyme, Dentarome Toothpaste, Dentarome Plus Toothpaste, Dentarome Ultra Toothpaste, En-R-Gee, Essentialzyme, ImmuPower, K&B, kidScents Toothpaste, Longevity, Longevity Softgels, Melrose, PanAway, ParaFree, Thieves, Thieves Foaming Hand Soap, Thieves HouseHold Cleaner, Thieves Lozenges (hard), Thieves Lozenges (soft), Thieves Spray, Thieves Wipes, Transformation.

Sursă informaţii: Essential Oils pocket reference, Fifth Edition, Life Science Publishing

Sursă poză:wikipedia.org

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s