Uleiul esenţial de Copaiba Young Living

1024px-Copaicaaclimacao

Copaiba (Copal)

(Copaifera reticulata/langsdorfii)

Familia Botanică: Caesalpiniaceae

Origine: Brazilia

Metodă de extracţie: Distilare cu aburi (distilare în vid) din răşină exudată prin decojirea scoarţei

Constituenţi cheie:

Alpha-Copaene (2-5%)

Alpha-Humulene (6-10%)

Beta- Caryophyllene (39-72%)

Delta-Cadinene (2-3%)

Gamma-Elemene (1-8%)

Gernacrene D (4-6%)

Trans- Alpha-Bergamotene (3-11%)

Notă: Cuvântul Copal derivă din cuvântul în limba spaniolă tămâie  (copelli) şi poate face referire la diferite răşinoase exudate din copaci din Malaezia şi America de Sud. Arborii Copaiba  sunt negri (Protium copal), albi (blanco) (Bursera bipinnata), aurii (oro), (H, courbaril), şi brazilieni (Copaifera langsforfii sau reticulata). Doar copaiba brazilian are o distincţie GRAS în SUA şi are cele mai multe cercetări publicate cu privire la efectele sale antiinflamatorii. Este singurul ulei esenţial extras direct din copac, nu este distilat. Uleiul esenţial din celelalte specii de copaiba se obţine prin distilarea răşinei.

Date istorice: Curatorii în Amazon foloseau răşină de copaiba pentru toate tipurile de durere şi pentru tulburări antinflamatorii, atât interne ( ulcere stomacale şi cancer), cât şi externe (afecţiuni ale pielii şi muşcături de insecte). În medicina traditională peruană, 2-3 picături de răşină amestecată cu o lingură de miere de albine  constituie un remediu natural pentru gâtul inflamat. De asemenea este folosit în medicina naturistă peruană şi braziliană ca antinflamator şi antiseptic pentru tulburările tractului urinar (cistită, vezica urinară, tulburări ale rinichilor) şi în tratamentul problemelor urinare, ulcerelor stomacale, sifilis, tetanus, bronşite şi tuberculoză. În medicina naturistă braziliană, răşina este privită ca un puternic antiseptic şi expectorant şi este folosită în problemele tractului respirator, în caz de bronşite şi sinuzite. De asemenea este foarte bună pentru gargară. În Brazilia este un remediu foarte popular în tratatarea problemelor gâtului şi a amigdalitei (1-2 linguriţe de răşină este pusă în apă caldă )

Proprietăţi: Antinflamatorii (puternice), mucolite, antiulceroase, antiseptice

Întrebuinţări: Calmează durerea, puternic antiinflamator, artrite, reumatism, probleme ale pielii, muşcături de insecte, probleme ale stomacului, tulburări urinare, gât imflamat

Aplicare: Se difuzează sau se inhalează direct. Se adaugă în mâncare sau în lapte de soia sau orez şi se ia supliment alimentar.

Informaţii: Este aprobat ca aditiv alimentar in SUA

Se găseşte în:  Deep Relief Roll-on, Breathe Again Roll-on

Sursă informaţii: Essential Oils pocket reference, Fifth Edition, Life Science Publishing

Sursă poză: wikipedia.org

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s