De ce să alegem servicii web de calitate

Nouă, bloggerilor, ni se întâmplă adesea să migrăm de la o firmă de găzduire web la alta în primele luni din aventura noastră ca bloggeri.

Alegerea unui serviciu web de calitate este o decizie foarte importantă. Putem avea noroc sau ne putem înșela. Totul depinde de ceea ce firma de hosting ne oferă.

Serviciile web de calitate contribuie la buna desfășurare a activității noastre. Prin urmare, un site mereu funcționabil în cele mai bune condiții, ne dă posibilitatea să ne desfășurăm activitatea așa cum trebuie, fără a ne fi teamă că, într-o zi, munca noastră de atâta timp s-a pierdut.

De ce avem nevoie de servicii web de calitate? Din următoarele motive:

Un site trebuie să fie oricând disponsibil. Iar în ceea ce privește disponibilitatea, pentru a vorbi de calitate în cazul unui serviciu web trebuie să vorbim în primul rând de utilizare imediată.

Disponibilitatea reprezintă posibilitatea utilizării imediate a unui serviciu. Acesta trebuie să fie oricând pregătit de utilizare, iar în caz de vreo problemă, aceasta să fie remediată imediat.

După disponibilitate urmează accesibilitatea care ține de capacitatea unui serviciu web de a răspunde cererilor care apar. Pot fi situații în care un serviciu web este disponibil, dar nu accesibil.

Accesibilitatea ridicată a serviciilor web poate fi atinsă prin construirea unui sistem scalabil. Scalabilitatea se referă la capacitatea serviciului de a răspunde tuturor cererilor în ciuda volumului mare al acestora.

Al treilea motiv al alegerii unor servicii web de calitate ține de modul în care serviciul web menține corectitudinea interacțiunii în raport cu sursa. Executarea corectă a tranzacțiile serviciilor web asigură corectitudinea interacțiunii. O tranzacție se referă la o secvență de activități care urmează să fie tratate ca o singură unitate de lucru. Toate activitățile trebuie să fie finalizate pentru ca tranzacția să fie una succes.

Pentru ca site-ul să funcționeze în cele mai bune condiții, un serviciu web trebuie să fie performant. Performanța serviciului web este măsurată în funcție de numărul de cereri de servicii web dintr-o anumită perioadă de timp și de latență. Aceasta din urmă reprezintă timpul scurs între transmiterea unei cereri și primirea răspunsului.

Când vorbim de servicii web de calitate trebuie să vorbim și despre fiabilitate. Aceasta se referă la capacitatea de a menține calitatea serviciilor. Numărul de eșecuri pe lună sau pe an, reprezintă o modalitate de măsurare a  fiabilității unui serviciu web.

Cu alte cuvinte, fiabilitatea se referă la rapiditatea cu care se răspunde la mesajele trimise de solicitanții de servicii de furnizorii de servicii.

Nu în ultimul rând, avem nevoie de servicii web de calitate fiindcă avem nevoie de siguranță. Un serviciu web trebuie să ne asigure confidențialitate.

Nu de puține ori bloggerii s-au confruntat cu tot felul de probleme din cauza unor servicii web care au lăsat de dorit.

Însă nu este cazul și firmei de hosting Claus Web care, pe lângă motivele enumărate mai sus, oferă și pachete de găzduire în Cloud.

claus web oferta

Această firmă pune la dispoziția clienților săi un sistem capabil să funcționeze încontinuu o lungă perioadă de timp, chiar dacă apare vreo defecțiune la una sau mai multe componente ale sale. Tehnologia ONAPP High reduce gradul de nefuncționare.

În plus, poate activa orice tip de server in Cloud, CDN, DR, pentru ca site-ul să funcționeze impecabil indiferent de numărul de accesări/trafic.

Ce-și mai poate dori oare un blogger când serviciul web este unul de calitate?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s