Beneficiile uleiului esențial de salvie

Ador uleiurile esențiale. Le folosesc ori de câte ori am ocazia. Îmi fac foarte bine, mai ales uleiul din arbore de ceai și cel de eucalipt care sunt remedii excelente pentru sinuzită.

Uleiurile esențiale din diferite ierburi și plante sunt, de asemenea,ingrediente excelente pentru multe produse de înfrumusețare. Au proprietăți multiple, oferind rezultate extraordinare atunci când sunt utilizate. Este suficient să folosim doar câteva picături pentru ca rezultatele să se vadă, de aceea sunt și foarte apreciate. În acest articol nu vă voi dezvălui beneficiile uleiului esențial de arbore de ceai sau de eucalipt, ci de salvie.

Acest ulei esențial de salvie este folosit de ani de zile datorită proprietăților antiinflamatorii și de relaxare, deoarece, prin intermediul aromoterapiei poate contribui la reducerea stresului. Totodată, are beneficii pentru frumusețe.

Uleiul de salvie combate acneea

Acest ulei esențial este perfect pentru combaterea zilnică a problemelor legate de acnee. Are proprietăți antiseptice și vindecătoare, precum și antiinflamatoare. Acesta este motivul pentru care este un ulei excelent pentru prevenirea apariției impurităților pe piele și transformarea lor în coșuri purulente.

Pentru asta este suficient să punem câteva picături în puțină apă și să umezim o dischetă de bumbac. După curățarea în profunzime a feței este suficient să tamponăm fața cu discheta de bumbac, iar la final să aplicăm  o cremă hidratantă. În acest fel, vom curăța pielea și vom reduce coșurile și impuritățile.

Uleiul de salvie îmbunătățește circulația

Acest ulei esențial ne poate ajuta, de asemenea, să îmbunătățim circulația la nivelul picioarelor. Deoarece este și antiinflamator, poate fi folosit pentru a le masa, astfel încât să nu mai fie umflate. În timpul verii, picioarele par mai grele din cauza căldurii. Prin urmare, circulația este deficitară.

Este bine să turnăm câteva picături de ulei în palme, apoi să ne frecăm palmele. După ce s-au impregnat cu ulei de salvie, putem începe masajele ascendente pe picioare. Uleiul ne va îmbunătăți circulația și ne va dezumfla picioarelor. Acesta este un remediu simplu pentru a evita apariția varicelor la nivelul picioarelor și, de asemenea, pentru a combate celulita, deoarece îmbunătățirea circulației ajută la drenajul zonei. În cele din urmă, ne va ajuta să scăpăm de problemele de circulație și să ne simțim picioarele odihnite.

Uleiul esențial de salvie este un bun antitranspirant

Se pare că salvia ne poate ajuta să controlăm transpirația și mirosul acesteia. O modalitate bună de a face acest lucru este să punem în apă în care facem baie câteva picături de ulei esențial. Compușii săi ne vor ajuta să evităm transpirația și mirosurile urâte pe care le degajă. De asemenea, putem aplica câteva picături în zona axilelor, deoarece este un antiperspirant natural.

Uleiul esențial de salvie contribuie la prevenirea ridurilor

La fel ca multe alte uleiuri naturale, salvia are proprietăți anti-îmbătrânire. Conține antioxidanți care previn apariția ridurilor. Este suficient să punem câteva picături în crema de zi pentru a spori efectele acesteia, fie să creăm o mască în care să putem câteva picături de ulei de salvie pentru a spori efectul de întinerire a pielii. Previne ridurile datorită capacității salviei de a hrăni pielea.

Ulei regenerant

Nu numai că ne poate ajuta să evităm ridurile, dar este și un ingredient perfect pentru regenerarea pielii. În acest sens poate fi folosit în multe feluri. Dacă avem cicatrici sau vergeturi care sunt deja albe, îl putem folosi pentru a le face mai puțin vizibile. Este, de asemenea, perfect pentru utilizarea pe cicatricile recente, cum ar fi atunci când vergeturile sunt încă roșii, deoarece acesta ajută pielea să se vindece mai bine și să rămână mai puține urme.

Voi folosiți uleiuri esențiale? V-au ajutat să ameliorați anumite probleme? Credeți în beneficiile lor?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s