Conversație cu viața- Secrete descoperite în cufărul vechi al vieții pentru haine și încălțăminte pline de vitalitate

Dragă Viață,

Îți scriu să-ți mulțumesc. Îmi mulțumesc că de-a lungul timpului pe care noi două l-am petrecut împreună, mi-ai permis să învăț o mulțime de lucruri care m-au ajutat să devin persoana care sunt astăzi. Recunosc că fără ajutorul tău nu știu dacă aș fi putut deveni ceea ce sunt în prezent, o persoană care se mândrește cu stilul său vestimentar aparte.

Sursă: Arhivă personală

Nu știu de ce ai hotărât ca eu să-mi creez un stil vestimentar aparte, dar îmi decizia pe care ai luat-o îmi place nespus. Este adevărat, nu a fost ușor să-mi mențin impecabil stilul vestimentar și nici să am grijă de articolele vestimentare care îmi exprimă întotdeauna personalitatea, dar datorită secretelor pe care le-am descoperit în cufărul tău vechi, totul a fost mult mau ușor. Și pentru asta îți sunt foarte recunoscătoare.

Îți mărturisesc că secretele pe care le-a descoperit în cufărul tău, mi-au dat mai multă încredere în mine. Am înțeles de îndată ce le-am aflat, că articolele mele vestimentare vor fi pline de vitalitate dacă le voi respecta. Mă bucur că mi-ai dat oportunitatea să descopăr că, dacă vreau ca hainele să reziste mai mult și să arate mereu bine, există mici detalii de care trebuie să țin cont.

Îmi amintesc cu drag că unul dintre primele secretele pe care l-am descoperit în cufărul tău a fost cel legat de spălarea hainelor la mașină sau la mână. În ceea ce privește spălarea la mașină am descoperit că pentru a nu deteriora țesăturile trebuie să fac următoarele lucrurile:

-să separ hainele ținând cont de culoarea lor;

-să nu punct haine din țesături delicate în mașina de spălat;

-să am grijă la programul pe care îl utilizez atunci când spăl și nu abuzez niciodată de apa fierbinte;

– să spăl cămășile și tricourile cu imprimeu întoarse pe dos pentru a evita deteriorarea imprimeului.

De asemenea, am aflat că și în cazul spălării hainelor la mașină este valabilă zicala- ce-i prea mult strică. Înainte de a descoperi acest truc în cufărul tău, aveam tendința ca, atunci când ajungeam acasă, să pun imediat la spălat hainele de care mă dezbrăcam, chiar dacă nu erau murdare. Am descoperit însă că în procesul de îngrijire a hainelor acest lucru este o greșeală, mai ales dacă nu le spăl la mână. Acum nu mai fac asta, deoarece cel mai bun lucru în aceste cazuri este aerisirea hainelor.

Un alt secret a fost cel legat de spălarea lor manuală și de eliminarea petelor dificile. Mi-ai permis să aflu că cel mai bine este să spăl puloverele la mână, întrucât așa vor rezista mai mult timp și voi putea să le îngrijesc mai bine. Așa am făcut, să știi. Am folosit apă rece pentru a preveni decolorarea sau combinarea culorilor și, de asemenea, am utilizat un detergent pentru articolele de îmbrăcăminte delicate. Ți-am respectat întocmai secretul. După ce am spălat puloverul, l-am stors foarte bine și nu l-am amestecat cu alte haine umede, pentru a evita deteriorarea lui.

În ceea ce privește articolele de îmbrăcăminte cu bază albă și combinații de tonuri întunecate (cămăși sport, tricouri polo …), mă bucur că am descoperit că secretul ca ele să arate mereu impecabil este acordarea unei atenții deosebite. Acestea nu trebuie lăsate la înmuiat și odată stoarse bine, trebuie înșirate pentru a evita amestecarea culorilor.

Viață…nu știu zău dacă am pot vreodată să mă compensez față de tine. Stilul mi l-ai conturat și garderoba tu mi-ai bucurat cu articole vestimentare pline vitalitate. Când deschid garderoba și mă uit la articolele mele vestimentare care arată la fel ca atunci când le-am cumpărat, mă simt un om tare norocos. Uneori stau și mă gândesc că nu pot să-ți mai cer nimic. Mi-ai oferit mai mult decât îmi puteam dori. Am o familie minuntată, fac ceea ce-mi place și cu ajutorul tău mi-am creat un stil aparte, de care sunt tare mândră. În plus, reușesc să-mi mențin garderoba vie cu secrete din cufărul pe care ți-ai pus minunata pecete.

Știi, trebuie să-ți mai mulțumesc pentru încă un secret descoperit,  cel legat de îmbrăcămintea mea din bumbac. De când l-am aflat, îl folosesc mereu pentru a nu o mai deteriora. De exemplu,  articolele de îmbrăcăminte colorate le întorc pe dos întotdeauna înainte de a le spăla. În plus, evit balsamul și folosesc detergent lichid. Astfel culorile nu se deteriorează și durează mai mult. Hainele albe le spăl cu detergent praf și, dacă au pete, le frec cu săpun înainte de a le spăla la mașină. De asemenea, nu spăl niciodată hainele de bumbac la mai mult de 30 ° și 40 °, deoarece am reținut faptul că nu doar se pot deteriora, ci există riscul de a se micșora.

Of…multe secrete am mai descoperit în cufărul tău de-a lungul timpului. Cred că unul dintre cele mai importante și care mi-a permis să-mi îngrijesc hainele așa cum se cuvine, este cel privind înțelegerea etichetelor de îngrijire a îmbrăcămintei. Odată cu descoperirea acestui secret am înțeles cum trebuie să-mi tratez fiecare articol de îmbrăcăminte, cum să-l îngrijesc bine astfel încât să fie plin de vitalitate mai mult timp.  Înțelegerea etichetelor de îngrijire a îmbrăcămintei este foarte importantă, deoarece ne spune cum să tratăm fiecare dintre articolele noastre de îmbrăcăminte, cum să le îngrijim bine și să le oferim o viață mai bună. 

Sursă: wowbiz.ro

Și, pe lângă acesta, unul dintre secretele tale importante care mi-au dat posibilitatea să îmi îngrijesc corespunzător hainele, a fost cel legat de modul de întindere a rufelor. Admit că nici prin cap nu mi-a trecut să acord atenție acestui aspect, dar se pare că întinderea hainelor este o parte foarte importantă a procesului de îngrijire. Odată cu descoperirea acestui secret, am aflat că nu este bine să folosesc un uscător de rufe, ci să le întind pe sârme pentru a se usca singure. Căldura dăunează foarte mult hainelor, iar uscătorul nu ajută la îngrijirea lor.

Și știi, nu le mai usuc nici în lumina directă a soarelui. Cândva credeam că așa se vor usca mai repede, dar am aflat că lumina directă a soarelui deteriorează culorile, mai ales în cazul hainelor în culori închise. Acum le pun pe umerașe. Acest truc l-am descoperit în adâncul cufărului tău. Stătea pitic într-un colț, dar l-am observat și l-am folosit. Tare bun e.

Totodată, am aflat că pentru a evita deformarea hainelor, mai ales a celor de lână trebuie să îndrept umerii, colţurile de jos, forma gâtului şi să las mânecile paralele cu corpul (să nu le suprapune în X peste corp).

Tare bune sunt toate secretele tale…sunt tare mândră de articolele mele vestimentare datorită lor. Le voi aplica și în cazul noilor articole vestimentare pe care am de gând să le achiziționez. Tocmai am descoperit articole de îmbrăcăminte de damă care răspund nevoilor stilului meu în universul persoanelor cu stil numit Answear.  

Sunt de-a dreptul fascinată de numărul de mare de produse de calitate, de la peste 300 de brandurile internaționale de top. Pot să declar fără ezitare că ANSWEAR.ro este dressingul meu din care am șansa să aleg produse 100% originale pe care să le probez acasă, în faţa oglinzii, pentru a păstra doar ceea ce mi se potriveşte. Clar, a dat norocul peste mine. Este normal să pun aplicare secretele din cufărul tău. Tot ceea ce îmi voi cumpăra de pe ANSWEAR.ro trebuie să arate mereu impecabil. DECIS! PRECIS îmi voi cumpăra o geacă de damă Calvin Klein, un brand care de atâția ani de zile nu încetează să mă șocheze cu prospețimea, modernitatea și minimalismul tuturor articolelor pe care le propun persoanelor cu stil, așa ca mine. Principiul „less is more“ funcționează perfect în designul produselor, consolidând brandul în top. Apreciez acest brand, dar nu am avut șansa să port nimic de la el. Nu mai vreau să ratez această șansă. Geaca va fi adjudecată.

Sunt fericită viață! Stilul meu este perfect/ Secretele tale au efect/ Îngrijirea hainelor mele decurge mereu corect. De ANSWEAR ce pot să zic/În felul său unic/M-ajută stilul să mi-l comunic într-un mod aparte.

Pentru toate acestea,  îți mulțumesc din suflet!

Cu drag,

Un Om A sau B


Dragă Omule A sau B,

Mă bucură nespus scrisoarea ta. Sunt tare încântată că ai descoperit secretele din cufărul meu și că te-au ajutat să-ți îngrijești hainele. Trebuie să recunosc că sunt plăcut impresionată de cum arată garderoba ta. Și mă mai bucură ceva. Mă bucură faptul că i-ai descoperit pe cei de la Answear. Îmi doream de foarte mult mult timp să-i descoperi. Sunt exact ceea ce ai nevoie pentru a da un plus de valoare stilului și garderobei tale. Vezi că aici găsești bocanii de damă Dr. Martens pe care ți-i dorești.  Știi, nu mă mira că de multă vreme visezi la această pereche de bocanci din piele naturală și cu talpă scultată. Imaginea de pe ei este puțin ieșită din tipar. Acești bocanci sunt potriviți oamenilor care au un stil propriu și care vor să iasă în evidență prin ceea ce poartă. Așa ești și tu. Îți spun fără ezitare că da, ai dreptate. Dr. Martens este pentru tine, căci acest brand înseamnă unicitate, personalitate și calitate ori de câte ori vine vorba despre încălțăminte.

Dar, fii atentă, pentru a îngriji încălțămintea așa cum se vine, ai nevoie de alte câteva secrete. Mă miră că nu le-ai zărit în cufăr. Le-am pus acolo să le observi. Nu ai făcut-o. E păcat, dar nu-i nimic, ți le voi dezvălui eu în această scrisoare. Știi că încălțămintea este predispusă la riduri. Există diverse metode pentru a îndepărta ridurile de pe încălțămintea din piele, dar și o serie de secrete, astfel încât acestea să nu apară sau să le atenuezi. Iată-le:

  • Este important și indicat să utilizezi un încălțător pentru pantofi. Acest tip de accesoriu te ajută să încalți ușor pantofii fără a-i forța sau a călca pe călcâi.
  •  Un alt accesoriu de bază și util pentru evitarea ridurilor cauzate de purtarea încălțămintei este utilizarea șanurilor, în special a celor din lemn. Rezistența la lemn nu numai că va ajuta la readucerea pantofilor în forma lor originală, ci și la absorbția mai bună a umezelii cauzate de transpirație sau umezeala de la sol.
  • Curăță întotdeauna încălțămintea din piele conform recomandărilor producătorului. Este bine să o cureți imediat ce te descalți. Este esențial să folosești o perie moale pentru a îndepărta orice urmă de praf de pe încălțăminte și apoi să aplici o cremă hidratantă incoloră și să o lustruiești folosind o cârpă din piele de căprioară. Când o  cureți, nu aplica prea multă cremă și nu o lustrui în exces, deoarece aceste excese pot deteriora și culoarea și transpirația normală a materialului.
  • O altă modalitate de a evita ridurile este să îți păstrezi încălțămintea în mod corespunzător. Cel mai bun mod de a o menține în stare perfectă este să pui fiecare pantof, cizmă, bocanc într-o pungă de pânză de bumbac.

Și dacă vrei să maschezi ridurile de pe încălțăminte, respectă următoarele secrete:

  • Pune un prosop alb de bumbac peste zona ridată și trece un fier de călcat fierbinte peste ea. Fă-o ușor și cu atenție. Nu funcționează întotdeauna și trebuie să insiști.
  • Pantofii din piele îi poți apropia de o oală cu apă clocotită, ai grijă să nu se ude. Aburii rezultați vor ajuta la netezirea ridurilor. Trece ușor mâna peste riduri pentru a încerca să le netezești.
  • Trece ușor un uscător de păr peste zona cu riduri și încearcă să le netezești cu mâna pe măsură ce pielea se încălzește.

Acestea fiind zise, nu-mi rămâne decât să-ți urez succes, Și apropo, cumpărături cu spor!

PS: Nu te opri…continuă să cauți în cufărul meu vechi. Acolo vei descoperi întotdeauna secrete care te vor ajuta să te autodesăvârșești. Autodesăvârșirea ta nu s-a încheiat…Nici stilul tău nu este definit complet… Reține! Answear is the Answer!!!

Cu mult drag,

Viața

Capitolul 9 din „Conversație cu viața”, o poveste ce se va derula pe parcursul probelor Superblog 2020. 

Un gând despre „Conversație cu viața- Secrete descoperite în cufărul vechi al vieții pentru haine și încălțăminte pline de vitalitate

  1. Pingback: Proba 9. Secrete pentru îngrijirea hainelor și a încălțămintei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s